De Waterdrager

Een waterdrager had twee grote kruiken, elk hing aan een kant van een stok die hij over zijn schouders droeg. In een van die kruiken zat een barst. Terwijl de andere kruik, die in goede staat was, altijd de gehele hoeveelheid water afleverde aan het einde van de lange tocht, kwam de kruik met de barst maar half vol aan. Gedurende jaren ging het zo door dat de waterdrager maar 1,5 kruik water afleverde bij het huis van de meester. Natuurlijk was de goede kruik trots op zijn prestaties. Perfect tot het einde, waarvoor hij gemaakt was. De arme bescheurde kruik schaamde zich echter voor zijn onvolmaaktheid en voelde zich ellendig over wat hij deed. Meer en meer voelde hij zich een mislukkeling. Op een dag bij de rivier zei hij tegen de waterdrager dat hij zich schaamde omdat hij altijd met de helft van het water aankwam. De waterdrager voelde zich bedroefd over de kruik en in zijn medelijden zei hij tegen de kruik: “Als we naar het huis van de meester teruggaan, wil ik dat je op de prachtige bloemen langs het pad let.” Dat vrolijkte de kruik even wat op, maar aan het einde van de tocht voelde hij zich toch slecht. De drager zei tegen de kruik: “Zag je dat er alleen maar bloemen aan jouw kant van het pad staan en niet aan de kant van de andere kruik? Dat komt omdat ik allang weet dat je lekt en daar maak ik gebruik van. Ik heb bloemenzaad gezaaid aan jouw kant van het pad en elke keer als ik daar langs liep gaf jij ze water, maar dat wist je niet. Al jaren kan ik die prachtige bloemen plukken om de tafel van mijn meester daarmee te versieren. Zonder jou, zoals je bent, zou hij dit moois niet hebben.”

Een waardevolle les. Vergelijk nooit je eigen kwaliteiten, met die van een ander. Ze zijn allemaal even waardevol en noodzakelijk. Iedereen heeft een plekje en een functie in deze wereld. En zeker een bestemming.

Tweede verhaaltje

Jouw unieke geschenk

Voordat Hij kinderen naar de aarde zond, gaf Hij elk van hen een zeer zorgvuldig uitgezocht pakketje met problemen mee. Deze problemen, beloofde Hij glimlachend, zijn van jou alleen. Niemand anders kan de zegeningen ondervinden die deze problemen je zullen brengen. En alleen jij hebt de speciale talenten en mogelijkheden, die nodig zullen zijn om deze problemen tot je dienaren te maken. Daal nu af naar je geboorte. Weet dat ik je bovenmatig liefheb. Je vader.

Het leven is een geschenk en dat ben jij zeker ook.

Bron: www.healthbalance.nu

Geschreven door Marcel Sanders

Marcel Sanders